Om os - Trine og Jesper

Hej, vi hedder Trine og Jesper. Vi bor på gården Holmelund på Midtfyn.

Vi driver et helt almindeligt, ualmindeligt landbrug, for vi dyrker hovedsageligt natur i stedet for traditionel markdrift. Det betyder, at vi er naturplejere fremfor traditionelle landmænd.

Vi har valgt at drive naturpleje med kødkvæg, selvom kvæg er voldsomt udskældt for deres negative klimapåvirkning. Men problematikken er ikke sort og hvid. Kvæget gør også gode ting. Dels er det godt for naturen, at de holder naturarealerne lysåbne, og dels gør deres ko-kasser noget godt, fordi de danner grobund for en masse krible-krable, som gavner biodiversiteten. Du kan læses mere om vores overvejelser og naturplejen her.

I forlængelse af naturplejen har vi en nicheproduktion af oksekød. Lækkert kød fra dyr, der har levet det frie på marken. Vi går meget op i, at kødet skal være mørt og af god kvalitet. Vi har vores dygtige slagter hos Gudme Slagteri til at sørge for de fine udskæringer, så du kan købe bøffer, stege og hakket kød hos os. Du kan læse mere og dyrene under ’vores dyr’ og om slag af kød under ’gårdbutik’.

Naturplejen er vores store passion. Ved siden af arbejder Jesper som selvstændig tømrer. Han har været tømrer siden han gik ud af skolen og kom i lærer i 1987. Jesper elsker at lave noget flot, funktionelt og godt håndværk. Rækken af skruer sidder lige, når Jesper har skruet dem i. Sådan er det bare. Du kan se mere om nogle af de opgaver, Jesper har udført på siden ‘Tømrer‘. Trine er ansat hos en vandforsyning og sørger blandt andet for, at der kommer rent vand ud af hanerne hos forbrugerne. Familien tæller også fire hunde: to pensionister og to friske fyre. Samt en gårdkat, der går under navnet Agent Orange.

Hvis du vil høre mere om os og vores projekt kan du følge os på facebook, instagram eller tilmelde dig vores nyhedsbrev.