Trine-Jesper-Holmelund-Ko

Hvem er vi

Hjertelig velkommen til Holmelund & Ko. Det er os, Trine og Jesper, der står bag denne hjemmeside, hvor du kan læse om vores arbejde med køerne, afgræsningen og det fine kød, du finder i vores gårdbutik.

Vi har boet sammen på Holmelund siden 2005. I begyndelsen var Holmelund kun et lille hobbylandbrug, som Jesper drev ved siden af hans job som tømrersvend. Jesper tog sig af alt det uden for haven, mens Trine tog sig af haven. I 2015 opstod Holmelund & Ko (den gang under navnet ”Holmelund – på landet” og senere ”Holmelund Kødkvæg”) som følge af, at vi gik med i vådområdeprojekt Sallinge å, som du kan læse mere om vådområde Sallinge å.

Hvem er Jesper?

Jesper er vokset op i Ryslinge, har gået på Ryslinge Friskole og er uddannet tømrer i 1992. Efter svendeprøven tog Jesper med en kammerat til Sverige for at tjene penge. Jesper ville nemlig gerne købe sig en lille gård. I 1993 fandt Jesper ”Holmelund”, og overtog stedet i november. Holmelund var et decideret håndværker-tilbud og det tog to års fritid med masser af hjælp fra venner og bekendte at sætte ejendommen i stand. I 1995 var ejendommen indflytningsklar.

I 2017 besluttede Jesper at blive selvstændig, fordi vores arbejde med køerne havde udviklet sig så meget, at vi havde brug for mere fleksibilitet i hverdagen i forhold til, når der for eksempel skal slås græs til foder. Det er svært at forudsige, hvornår det skal ske og svært at lægge sin ferie efter det. Så løsningen blev at blive selvstændig. Du kan se lidt af de projekter, Jesper har udført igennem sin tid som selvstændig Holmelund & Ko – Tømrer.

Hvem er Trine?

Trine er vokset op i Nr. Broby, har gået på Nr. Broby Fri- og Efterskole og er uddannet civilingeniør i 2007. I 2004 mødte Trine og Jesper hinanden til en indflytterfest hos fælles venner. Efter at Trine flyttede ind på Holmelund blev havens store græsplæne omdannet til en have med staude- og buskebede og en lille køkkenhave. Trine har siden 2013 beskæftiget sig med grundvand og drikkevand, når hun ikke arbejder med køerne.

I forbindelse med etableringen af vådområdet Sallinge å og anskaffelsen af køer, er der hos Trine opstået en interesse for samspillet mellem køer, græs og jord. Hvad tilfører køerne jorden, hvordan plejes græs i et vådområde, der ikke må gødes eller sprøjtes, hvordan udvikler naturens sig i et vådområde, hvordan kan man kan forbedre jorden uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Derudover er det en motivation at have sunde dyr, der har minimalt behov for dyrlæge og klovbeskærer, samt at de lever et naturligt ko-liv.