Åbent hus hos Holmelund & Ko

Her på siden kan du holde dig orienteret om, hvor og hvornår vi holder åbent hus på gården Holmelund. Du finder information om, hvad arrangementet indeholder, hvad du kan opleve og hvor længe det varer.

Vi håber at se dig til et af vores åbent hus arrangementer på Holmelund.

Kødkvægets Dag 2023

Dag: 21. maj 2023

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

koedkvaegets-dag-2023

Søndag den 21. maj er vi to kødkvægsavlere omkring Vantinge, der åbner folden og viser dyrene frem. Der er åbent fra kl. 10 til 16.
Der er mulighed for at se to meget forskellige racer inden for en afstand af 2,1 km. Der er således mulighed for at se en af de mindste racer og en af Danmarks nyeste racer indenfor kødkvæg. Tag traveskoene på, for der er mulighed for at komme med i folden og se på køer.

Holmelund & Ko

Trine Mehlsen og Jesper Langfeldt har sammen 75 stykker kvæg af racen Welsh Black og krydsninger mellem Welsh Black og Aberdeen Angus. Kvæget græsser 50 ha vådområdejord ned til Sallinge Å. Om vinteren går køerne på en fold lige omkring ejendommen, hvor Trine og Jesper bor, mens ungdyrene og foldtyrene kommer på stald. Kl. 11 og kl. 13 vil der være rundvisning med en naturvejleder, der fortæller om kvægets betydning for den danske natur. Derudover byder Trine og Jesper på gratis kaffe og kage. Der er mulighed for at handle i gårdbutikken på gården og købe en grillet oksepølse.

Holmelund & Ko åbner folden på Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe.

Gestelevlunde Dexter

Margit og Lars Dalsgaard Sørensen har sammen med deres datter Sophie 10 stykker Dexter-kvæg. Dexter kvæget stammer oprindeligt fra det keltiske Irland og kan spores tilbage til Stenalderen. Den nuværende bestand i Danmark kan et stykke af vejen spores tilbage til 60 dyr der blev importeret i 1986 fra 10 besætninger i England. Det er en af verdens mindste racer, de er nøjsomme og hårdføre, og går ude hele året rundt. De har adgang til halmstrøet hytte, hvis de har behov for det. Valget faldt på Dexter, fordi de er specielle, nemme at arbejde med og ikke kræver en masse tilskudsfoder. En slagtevægt på ca. 200 kg fedtfattigt, mørt og smagsrigt kød gør det til et attraktivt familie-slagtedyr. Familien har haft dyrene siden foråret 2017, hvor de startede med 2 hundyr. De nyder dem hver dag. Der bydes på smagsprøver af Dexter pølser og håndbrygget øl.

Gestelevlunde Dexter åbner folden på Gestelevlundevej 11, 5750 Ringe.

Åbent Landbrug

Dag: 18. september 2022

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

aabent-landbrug-aabent-hus

Vi åbner døren til Åbent Landbrug, som er et landsdækkende arrangement.

Vi fortæller historien om, hvordan vi kom i gang med naturpleje og køer, du kan klappe en ko, fodre tyrene med æbler, se køernes vinterfoder og se veterantraktorer.

Du kan læse mere på https://booking.aabentlandbrug.dk/ samt booke en plads til arrangementet.

Naturens Uge 2021

Dag: 11. september 2021

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

Naturens-uge-2021-aabent-hus

Vi fejrer Naturens uge 2021 ved at invitere indenfor i engen. Du kan komme og se, hvordan vådområdet udvikler sig, se på køerne, kigge på dyr og planter i og omkring søen eller lave sø-leg (der vil være en voksen tilstede).

Kl 10:30 og kl. 13:30 vil Trine og Jesper give en rundtur i engen, hvor vi fortæller om projekt “fra landbrugsjord til vådområde/natur”, om køerne og den udvikling vi ser i naturen i engen.

Kl. 13:00 til 16:00 vil specialestuderende Amy Mohaupt stå for at vise børn, hvordan man kan undersøge dyre- og plantelivet i og omkring søen. Amy medbringer de sø-kufferter, som Syddansk Universitet har udviklet til deres Citizen Science projekt, som har været nævnt i MidtfynsPosten i uge 33.

Kl. 15:00 er der mulighed for at hjælpe med at fodre køerne med æbler. Køerne elsker æbler og tungen kan blive temmelig lang i kampen for at nå et æble.

Derudover vil der være gratis kaffe og te, der vil være mulighed for at købe grillede pølser eller handle i gårdbutikken.

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at tilmelde dig. Vi glæder os til at se dig.

Du kan læse mere om Naturens Uge 2021 her.