Åbent hus hos Holmelund & Ko

Her på siden kan du holde dig orienteret om, hvor og hvornår vi holder åbent hus på gården Holmelund. Du finder information om, hvad arrangementet indeholder, hvad du kan opleve og hvor længe det varer.

Vi håber at se dig til et af vores åbent hus arrangementer på Holmelund.

Åbent Landbrug

Dag: 18. september 2022

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

aabent-landbrug-aabent-hus

Vi åbner døren til Åbent Landbrug, som er et landsdækkende arrangement.

Vi fortæller historien om, hvordan vi kom i gang med naturpleje og køer, du kan klappe en ko, fodre tyrene med æbler, se køernes vinterfoder og se veterantraktorer.

Du kan læse mere på https://booking.aabentlandbrug.dk/ samt booke en plads til arrangementet.

Kødkvægets Dag 2022

Dag: 22. maj 2022

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

Welsh-black-kvaeg-aabent-hus

Søndag den 22. maj er vi tre kødkvægsavlere omkring Vantinge, der åbner folden og viser dyrene frem. Der er åbent fra kl. 10 til 16.
Der er mulighed for at se tre meget forskellige racer inden for en radius af 2,5 km, samt at besøge to gårdbutikker. Der er således mulighed for at se en af de mindste racer, en af Danmarks mest populære racer og en af Danmarks nyeste racer indenfor kødkvæg. Tag traveskoene på, for der er mulighed for at komme med i folden og se på køer.

Holmelund & Ko

Trine Mehlsen og Jesper Langfeldt viser deres Welsh Black kvæg frem. Welsh Black stammer oprindeligt fra Wales og bliver mellem 135-140 cm over ryggen. Køerne græsser på vådområder ned til Sallinge å. I folden går køerne med deres kalve, samt en foldtyr. Køerne har et roligt gemyt og de fleste er glade for at blive kløet på ryggen. Der vil være guidet rundtur blandt køerne, hvor der fortælles om kvæget og racen kl. 11 og kl. 14. Udover at klappe en ko er der smagsprøver på kødet, samt mulighed for at købe en oksegrillpølse mv. Derudover vil der være gratis kaffe, te og kage. Gårdbutikken har også åbent denne dag, hvor der vil være fersk kød til salg. Holmelund & Ko åbner folden på Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe.

Skelbo Limousine

Anne-Grethe Jæger og Karl-Peter Warming viser deres økologiske Limousine kvæg frem. Limousine kvæget stammer oprindeligt fra Frankrig og bliver 135 til 145 cm over ryggen. Dagen igennem vil der være mulighed for at få en snak med Anne-Grethe og Karl-Peter om køerne, græsfodring, økologi og tilberedning af kødet. Gårdbutikken holder åbent, hvor der er salg af deres økologiske kød, vin, vinglas og vævede køkkentekstiler. Der vil være kaffe/te/saft og kage til de fremmødte, samt smagsprøver fra produkterne i gårdbutikken. Derudover er der vinsmagning, hvor Michael Magnussen fra ”Italienske vine og delikatesser” kommer og fortæller om vinene. Slutteligt er der også loppemarked på gården den dag. Skelbo Limousine åbner folden og butikken på Gestelevvej 39, 5750 Ringe.

Gestelevlunde Dexter

Sophie Dalsgaard viser hendes Dexter kvæg frem. Dyrene har hun i fællesskab sammen med hendes forældre. Dexter kvæget stammer oprindeligt fra det keltiske Irland og er en af verdens mindste racer. Køerne måler typisk 105-108 cm over ryggen. ”Hos Gestelevlunde Dexter har vi en flok på 9 dyr, hvor der både er køer, kalve, stude og kvier” fortæller Sophie. Endvidere fortæller Sophie ”Vi har valgt at have Dexter, fordi vi synes de er specielle, da de er blandt verdens mindste kvægracer”. Derudover er det nogle nøjsomme dyr, som kan gå ude hele året, bare de har et læskur. Vi har haft dyrene siden foråret 2017, og vi nyder dem hver dag. Der vil være en rundtur i folden kl. 10 og igen 13 af ca. 30 min. varighed. Gestelevlunde Dexter åbner folden på Gestelevlundevej 11, 5750 Ringe.

Naturens Uge 2021

Dag: 11. september 2021

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

Naturens-uge-2021-aabent-hus

Vi fejrer Naturens uge 2021 ved at invitere indenfor i engen. Du kan komme og se, hvordan vådområdet udvikler sig, se på køerne, kigge på dyr og planter i og omkring søen eller lave sø-leg (der vil være en voksen tilstede).

Kl 10:30 og kl. 13:30 vil Trine og Jesper give en rundtur i engen, hvor vi fortæller om projekt “fra landbrugsjord til vådområde/natur”, om køerne og den udvikling vi ser i naturen i engen.

Kl. 13:00 til 16:00 vil specialestuderende Amy Mohaupt stå for at vise børn, hvordan man kan undersøge dyre- og plantelivet i og omkring søen. Amy medbringer de sø-kufferter, som Syddansk Universitet har udviklet til deres Citizen Science projekt, som har været nævnt i MidtfynsPosten i uge 33.

Kl. 15:00 er der mulighed for at hjælpe med at fodre køerne med æbler. Køerne elsker æbler og tungen kan blive temmelig lang i kampen for at nå et æble.

Derudover vil der være gratis kaffe og te, der vil være mulighed for at købe grillede pølser eller handle i gårdbutikken.

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at tilmelde dig. Vi glæder os til at se dig.

Du kan læse mere om Naturens Uge 2021 her.