Arrangementer hos Holmelund & Ko

Naturens uge 2021

Dato: 11. september 2021

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

Vi fejrer Naturens uge 2021 ved at invitere indenfor i engen. Du kan komme og se, hvordan vådområdet udvikler sig, se på køerne, kigge på dyr og planter i og omkring søen eller lave sø-leg (der vil være en voksen tilstede).

Kl 10:30 og kl. 13:30 vil Trine og Jesper give en rundtur i engen, hvor vi fortæller om projekt “fra landbrugsjord til vådområde/natur”, om køerne og den udvikling vi ser i naturen i engen.

Kl. 13:00 til 16:00 vil specialestuderende Amy Mohaupt stå for at vise børn, hvordan man kan undersøge dyre- og plantelivet i og omkring søen. Amy medbringer de sø-kufferter, som Syddansk Universitet har udviklet til deres Citizen Science projekt, som har været nævnt i MidtfynsPosten i uge 33.

Kl. 15:00 er der mulighed for at hjælpe med at fodre køerne med æbler. Køerne elsker æbler og tungen kan blive temmelig lang i kampen for at nå et æble.

Derudover vil der være gratis kaffe og te, der vil være mulighed for at købe grillede pølser eller handle i gårdbutikken.

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at tilmelde dig. Vi glæder os til at se dig.

Du kan læse mere om Naturens Uge 2021 her.

Naturens-uge-2021

Åben have

Dato: 26. juni 2021

Tid: 10:00-16:00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

Vi åbner haven. Haven er uformel og stor. Der er hovedsageligt valgt planter til sandet jordbund. En stor del af have er forholdsvis lav, fordi vi ønsker at kunne ser ud over hækken og videre ud over engen og søen. Haveselskabet har arrangeret årets havefestival den sidste weekend i juni. På Haveselskabets hjemmeside kan du finde en oversigt over, hvem der åbner havelågen for besøg.

Åbent hus i anledning af Naturens Dag 2020

Dato: 13. september 2020

Tid: 10.00 - 16.00

Sted: Gestelevlundevej 31, 5750 Ringe

Welsh-Black-kvier

Søndag den 13. september er det Naturens Dag i Danmark. Naturens Dag arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet og temaet i år er ”Vild i naturen”.

Sammen med Gårdbutik Birkholm og Jørgen Pedersen, begge med adresse i Sallinge, holder vi et åbent hus arrangement, hvor der er mulighed for at klappen en gris hos Birkholm, se en ny-etableret landbohave hos Jørgen og klappe en ko hos os.

På dagen vil der være mulighed for at klappe en ko, gå en tur i området/haven, købe en grill-pølse eller handle i gårdbutikken.

Kl. 11 og 13 vil der være rundvisning i vådområdet/engen, hvor naturformidler Sanne Frederiksen vil fortælle om naturpleje og kvæg.

Kl. 15 kan du være med til at fodre køerne med æbler

Vores vådområde har nu været græsset af køerne i 5 år. Græssende dyr er et vigtigt tiltag i forhold til at forbedre forholdene for biodiversiteten. Køerne efterlader ”klatter” i naturen, som biller og larver kan leve i. Dyrene tramper og laver fodspor, samt bare pletter på jorden. De gnubber sig op ad de få træer, der er i området, så de til sidst går ud. Kort sagt laver dyrene en masse uorden til gavn for både flora og fauna.

Gårdbutik Birkholm kan besøges på adressen Lindehusvej 2a, Sallinge, 5750 Ringe.

Jørgen Pedersen kan besøges på adressen Lindehusvej 8, Sallinge, 5750 Ringe.

Vi følger løbende COVID-19 anbefalingerne. Derfor kan der forekomme ændringer til programmet.