Friske forårsruller á la thai style

Har du prøvet friske forårsruller á la thai style? Det er rigtigt hyggeligt at sidde nogle stykker sammen og “rulle” sin egen mad. Du skal bare sørge for at lave lidt ekstra, for det smager simpelthen så godt, så man kommer til at spise lidt ekstra.

Jeg har eksperimenteret med hakket oksekød stegt med thai-krydderier, hakket grønkål, rødbedespirer og æbler. Det var forrygende godt. Og en let ret.

Det her er bare et bud på, hvordan du kan bruge hakket kød. Du kan se de andre udskæringer, vi har i gårdbutikken. Klik på ‘Pris og vareliste’ for at se vores aktuelle varer i butikken.

fyld-frisk-forårsrulle
grønkål
kød-frisk-forårsrulle

Friske forårsruller á la thai style

Det skal du bruge

500 g hakket oksekød fra Holmelund & Ko

5-6 spsk Hoisin sovs

2 fed hvidløg

2 tsk stødt kardemomme

3-4 spsk fiskesovs

2-4 tsk sukker

smør til at stege i

rispapir til at rulle i

Fyld

Grønkål, rødbedespirer eller lign.

Elstar æbler, de bliver ikke så nemt brune

Dip

2 spsk fiskesovs

2 tsk citron eller lime saft

1 tsk sukker

Sådan gør du

Smelt smørret på en pande eller i en wok. Pres hvidløget og steg det sammen med Hoisin sovsen.

Brun det hakkede kød i hvidløg/Hoisin sovsen.

Når det er gennemstegt tilsætter du kardemomme.

Smag til med fiskesovs og sukker.

Stil kødet til side og lad det køle lidt inden servering.

Grønkål skylles grundigt og snittes i passende størrelse. Hvis grønkålsbladene er små nok, kan du nøjes med at skære stokken fra.

Skyl spirerne, dup dem på et par stykker køkkenrul, så de ikke er for våde. Skyl æblerne og skær dem i tynde både.

Blød rispapiret op (følg vejledningen på posen). Læg kød, grønkål, spirer og æbler på. Rul rispapiret forholdsvis stramt om fyldet.

Dip: bland ingredienserne til dip og juster smagen med mere citron/lime eller sukker.