Sprødstegt oksespegepølse til blomkålssuppe

Har du prøvet sprødstegt oksespegepølse som erstatning for bacon? I vinterhalvåret spiser vi en del suppe, fordi det for os er nem varm aftensmad. Og det er en god måde at få brugt nogle grøntsagsrester på.

Vi holder af at få lidt sprød bacon til. Men det er ikke altid det er en lagervare. Så må man jo være kreativ og prøve noget nyt.

Hvis du har lyst til at prøve sprødstegt oksespegepølse, så kan du se vores varianter på varelisten, under ‘Gårdbutik‘.

Du kan også prøve at koge grundsuppen selv. Det er nemt og der er mere smag i, når du koger på kød. Følg eventuelt opskriften på Frøken Jensens grundsuppe.

Blomkålssuppe-sprødstegt-oksespegepølse

Blomkålssuppe med sprødstegt oksespegepølse

Det skal du bruge

En færdig grundsuppe, ca. 1 liter.

1 lille blomkålshoved

1 lille løg

1/4 l piskefløde eller mere

Oksespegepølse

Smør til at stege i

Salt og peber

Sådan gør du

Skær løg og blomkål i grove stykker. Svits dem i smør og hæld suppen ved.

Lad grøntsagerne koge møre i suppen. Tilsæt fløde og blend suppen, så den bliver ensartet og cremet.

Steg stykkerne af oksespegepølse i smør ved middel varme. Steg dem på begge sider. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrul ligesom bacon.

Smag suppen til med salt og peber. Server den sammen med stykkerne af sprødstegt oksespegepølse.

Velbekomme.