Sådan steger du en god bøf – tips og cowboytricks

Selvom vi har en gårdbutik, så er det ikke hver uge, at vi steger en god bøf. Så det ligger ikke lige i hænderne eller på rygraden, sådan som så mange andre kokkerier gør. Jeg har prøvet at samle lidt gode tips, så du har et samlet sted at kigge, når du (ligesom jeg), trænger til at blive opdateret på, hvordan vi steger gode bøffer. 

På siden ‘gårdbutik‘ finder du en liste over de udskæringer, vi har på lager. Vi bestræber os på at have ribeye-, entrecôte-, mørbrad- og engelsk bøffer i fryseren. T-bone steak er en special vare, som du skal bestille.

Bøffer

Sådan her steger Adam Aamann en bøf i Madmagasinet på DR:

  1. lad kødet tempererer inden stegning, det vil sige, tag det ud af køleskabet 1 time før tilberedning
  2. smelt lidt smør og luk overfladen på bøffen, det vil sige, steg den ca. 1 min. på hver side
  3. læg mere smør på panden, steg nu bøffen ca. 3 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Overhæld gerne bøffen med smør.

Se eventuelt den lille film fra Madmagasinet her.

Claus Holm steger også gode bøffer, og hans tricks viser han her. Han viser blandt andet, hvordan du mærker om din bøf er rød eller medium.

hoejreb-steger-en-boef

T-bone steak

Vi griller T-bone steak’en. Benet gør, at pandestegning ikke er optimalt. Når kødet steges, trækker det sig lidt sammen, og så gør benet, at kødet ikke længere har kontakt med panden.

  1. grillen skal kun have kul i den ene side
  2. læg steak’en, så mørbrad-siden ikke ligger over kullene. Mørbraden skal kun have indirekte varme. Mørbraden er den side uden fedtkant
  3. steg bøffen 2 x 4 minutter på hver side, i alt 16 min. Det er M! kommet frem til, læs eventuelt her.
t-bone-steak-steger-en-boef