Panerede lårtungeskiver – Milanesas

Vi har lært at lave panerede lårtungeskiver á la Milanesas (eller skal vi kalde dem Milanesas Dinamarca) af vores næsten-naboer, der har rødder i Argentina. Milanesas er et stykke tyndt udskåret lårtunge, der paneres i rasp iblandet hakket, grøn kruspersille og masser af hvidløg. De steges i rigeligt olie eller smør, så de bliver sprøde. Det smager helt fantastisk. Også dagen efter, når de er kolde.

Vores næsten-naboer har fortalt, at i Argentina er Milanesas en hverdagsret. Og jeg kan se på Youtube, at der findes ligeså mange udgaver af Milanesas, som der er husmødre/-fædre. En anden variant af panerede lårtungeskiver er at bage dem i ovnen med masser af ost og skiver af tomat over paneringen. Kig efter i gårdbutikken om vi har dem.

Persille - hvidløg i æggemassen eller raspen?

Vi har efterhånden lavet panerede lårtungeskiver en del gange. De første par gange vi lavede dem, der gjorde vi ligesom I kan se på billederne og på videoen: vi blandede hakket persille og hvidløg i æggemassen. Men der sætter sig ikke ret meget persille og hvidløg på kødet. Så nu er vi gået over til at blande det hakkede persille og hvidløgene i raspen i stedet for. Det synes vi giver mere smag.

Æggemasse-med-hvidløg-og-persille
Panering-af-lårtunge-med-rasp
Panerede-lårtungeskiver-med-tomat-og-ost

Panerede lårtungeskiver - Milanesas Argentine facil

Jeg har fundet en lille Youtube video, der meget godt viser, hvordan man laver argentinske Milanesas. I videoen på Youtube gør de det lidt anderledes, end vi gør. De blander hakket persille, hakkede hvidløg ned i æggemassen. Det virker jo også. Vores erfaring er, at der kommer ikke så meget persille med på kødet. Derfor blander vi det hakkede persille og hvidløgene i raspen. Men der er jo ingen facitliste, så man kan gøre præcis, som man har lyst til.

Der er i øvrigt rigtig mange videoer om at lave Milanesas på Youtube. Jeg kan desværre ikke et ord spansk. Men det bliver de hverken mindre underholdende eller informative af. Nogle af videoerne indledes med en ret lang tale på spansk. Og den bliver fremført med lige del showman-ship og entusiasme. Jeg tænker, det er kulturelt bestemt.

Panerede lårtungeskiver á la Milanesas

Det skal du bruge

1 pakke lårtunge i skiver fra Holmelund

1 bundt frisk persille

2-4 fed hvidløg

rasp

salt og peber

 

æg til panering

smør og olie

 

Sådan gør du

Skyl persillen og dup den så tør som muligt med køkkenrul. Hak persillen fint og stil den til side.

Pil hvidløgene og stil dem til side.

Dup kødet tørt med at stykke papir fra køkkenrullen.

Bank skiverne flade med en kødhammer eller en håndflade.

Dup dem tørre igen, hvis det er nødvendigt.

Krydr skiverne med salt og peber.

Forbered et ægge-bad. Bland raspen med persillen og presset hvidløg.

Vend skiverne i æg og herefter i rasp-hvidløg-persille blandingen.

Skiverne steges gyldne i en blanding af olie og smør. Der skal være rigeligt fedtstof, så paneringen bliver sprød. Når de er godt gyldne er de færdige (stegetid 5-7 min).

Alternativ:

Læg de panerede skiver i et ildfast fad. Dæk kødet med frisk mozzarella skåret i skiver, samt tomat i skiver. Kom smør eller olie i bunden af fadet. Bag skiverne i ovnen til paneringen er gylden og osten smeltet.

Server med f.eks. ovnbagte kartoffelbåde, salat. Eller spis dem kolde dagen efter. Velbekomme.