Hvorfor hedder vi Holmelund & Ko?

Der ligger faktisk en lidt sjov historie bag vores navn Holmelund & Ko. I vores spæde opstartsfase hed vi Holmelund Kødkvæg. Men jeg har aldrig været rigtig glad for det navn. Og da vi besluttede os for at vi skulle have en hjemmeside, så blev vi jo tvunget til at finde ud af, hvad vi ville kalde vores bedrift.

gaarden-holmelund

Gården hedder Holmelund

Vi bor på en gård lidt uden for Ringe, der hedder Holmelund. Den kan dateres tilbage til 1911. Så det var naturligt, at kalde os noget med Holmelund. Men vi opdagede jo hurtigt, at domænenavnet holmelund.dk allerede var optaget. Og det var alle de andre endelser (.info, .com osv) også. Måske .eu var ledigt, men .eu signalere ikke så meget lokalforankring, men mere europæisk forankring. Så det valgte vi fra.

Brødrene Holmelund

Vi var lidt låste i vores forestilling om, hvad vi skulle hedde. Så jeg endte med at tage kontakt til ejerne af holmelund.dk. Det viste sig at være to brødre, der bruger hjemmesiden til at holde kontakten i familien og dele moster Odas opskrift på leverpostej. Brødrene fortalte, at deres efternavn Holmelund stammer fra den gård, som bedsteforældrene havde lidt uden for Ringe. Så blev jeg ellers nysgerrig, for vi bor jo også lidt uden for Ringe???

topografisk-kort-det-andet-holmelund

Gården Holmelund lidt uden for Ringe

Det viser sig, at der ligger ikke mindre end to gårde på vejen ud af Ringe by. Gårdene ligger næsten side om side, og de hedder begge Holmelund. Brødrene Holmelund har således rødder i det midtfynske og ønskede ikke at afgive domænenavnet Holmelund.dk

Topografisk-kort-holmelund

Kreativ kollega

Man taler jo om mangt og meget, når man spiser frokost på sit arbejde. Så det var faktisk en kreativ kollega, der sagde: “I skal da bare hedde Holmelund og Ko. Altså med K i stedet for c”. Og sådan blev det. Vi fandt et navn, der indeholder Holmelund, som gården vi bor på hedder, og så både kan bruges af tømreren og kvægbedriften.