Vi laver tit en hjemmelavet burger, hvis vi har glemt at tænke på aftensmad. Hjemmelavet burger; det kan noget. Jeg blev gjort opmærksom på “amagerkobe-bøffen” og har testet den op imod vores egen klassiske version af en burgerbøf.
For at lave en amagerkobe-bøf, så blander man oksefarsen med reven parmesan for at give den ekstra fedt og smag. Du kan se “amager-kobe-bøfferne” til venstre i billedet og de klassiske hjemmelavede burger-bøffer til højre.
PS: hvorfor er hjemmelavet burger nemt? Hos os er det nemt, fordi burgerboller, burgerost og kød altid er på lager i fryseboksen. Så vi skal bare hente salat og tomat.
Holmelund & Ko's hjemmelavet burger
Det skal du bruge til 4 bøffer
Brioche burgerboller eller glutenfri burgerboller
Ready-made skyllet salat
Tomat
God mayonnaise
500 g oksefars fra Holmelund & Ko
Ost til bøffen
Løg (røde eller hvide)
Smør til stegning
Salt og peber
Sådan gør du
Pil løget, skær det i skiver og steg løgringene bløde i smør på en pande.
Form 4 bøffer af kødet, krydr dem med salt og steg dem på panden i smør. Steg dem godt, så de kun skal vendes en gang. Krydr med peber og læg en skive ost på.
Skær tomaten ud i skiver.
Varm burgerbollerne i ovnen.
Smør de lune boller med mayonnaise og læg salat, bøf, bløde løg og tomat i bollen.
Skal nydes med det samme 😉
Vores egen test af "amager-kobe" hjemmelavet burger
Vi lavede en test, hvor to bøffer blev tilberedt som klassiske hjemmelavede burgers og to bøffer, der blev tilberedt med reven parmesan i oksekødet. Det smager dejligt, men på en dag, hvor vi har travlt, vil jeg spare den ekstra tilberedning væk.
Jeg gengiver ikke hele opskriften på burger med “amagerkobe-bøffen”. Du kan finde hele opskriften her: Burger med amagerkobe-bøf
Amagerkobe-bøf
Det skal du bruge
500 g oksefars fra Holmelund & Ko
90 g parmesan
ost i skiver til at lægge på bøffen
Sådan gør du
Riv parmesanosten gerne lidt groft. Bland forsigtigt fars, reven parmesan og salt – peber.
Steg bøfferne i smør på pande. Steg dem godt, så de kun skal vendes en gang. Når du vender bøfferne, så læg en skive ost på.