Vi har prøvet noget nyt: vi har lavet grillede Venøsteaks med rygeostcreme. Venø-steaks er skåret af okseinderlår. Normalt bliver okseinderlår til roastbeef eller benløse fugle, se eventuelt mere her: voresmad.dk . Derfor må Venø-steaks ikke steges eller grilles for længe. Men det er et rigtig godt alternativ til store bøffer. Du kan se mere om vores bøffer og steaks under gårdbutik.
Vi delte steaks’ne i nogle mere passende stykker, inden vi gav dem salt og peber. Imens kødet hvilede grillede vi tilbehøret, som i dag var spidskål og fersken.
Vi er ikke hoppet med på bølgen af gasgrill. Så vi griller stadig på vores efterhånden aldrende kul-kugle grill. Det var meningen, at der skulle være fuld hammer på varmen, da steaks’ne skulle grille. Men det lykkedes ikke helt.
Det blev til grill ved medium til varm varme. Alt i alt fik steaks’ne 5 min. på grillen. Og ja, vi snød og skar en over, for at se, hvordan den så ud. Den var fin rosa hele vejen igennem. Så de blev straks taget af grillen og lagt på en rist med et viskestykke over.
Vi spiste de grillede Venøsteaks med rygeostcreme, samt nye kartofler, grillet spidskål og fersken. Det kan varmt anbefales.
Grillede Venøsteaks med rygeostcreme
Det skal du bruge
1 pk Venø-steaks fra Holmelund & Ko
200-300 ml rygeost på sødmælk
1 potte persille, hakket/klippet
1 håndfuld purløg, hakket/klippet
4-8 spsk fløde
2 ferskner eller nektariner
1 spidskål
salt & peber
Sådan gør du
Start med at hakke persille og purløg. Bland urterne med rygeosten og fløden. Når du synes konsistensen er passende, så smag til med salt og peber.
Pil de yderste blade af spidskålen. Del den i kvarte eller ottende-dele.
Del fersknerne i kvarte, fjern stenen.
Krydr steaks’ne med salt og peber.
Start med at grille frugt og grønt. Grill det til du synes, det har fået nok.
Grill Venø-steaks’ne til de stadig er rosa inden i. Lad dem hvile på en rist i ca. 5 min. med et viskestykke over.
Server de grillede Venø-steaks med rygeostcreme og grillet grønt. Du kan også vælge at servere nye kartofler til.