Bovsteak på grill

Vores slagter har lokket os til at få lavet udskæringen “bovsteak” og vi har lavet bovsteak på grill. Det er et stykke bov fra forenden af koen, og der er ben i stegen. Og ja, udskæringen kendes også som bovsteg.

Vi gik med til at få lavet udskæringen, men var også lidt bekymrede for, om et stykke forende-kød ville blive godt på grillen?!?!

Vores bekymring blev i den grad gjort til skamme!!! Vi lave et første forsøg i går, og hold nu op, hvor var det godt. Vi er absolut ikke eksperter i at grille (faktisk laver vi i år så mange rookie-mistakes, man skulle tro det var løgn!) men det går jo alligevel.

Vores store nevø og hans kæreste havde meldt deres ankomst. Så vi syntes, det var en passende anledning til at eksperimentere med bovsteak. Vi havde bare ikke lige gennemtænkt, hvor lidt tid vi havde til marinade og at vi aldrig har prøvet langtidsstegning på grill før.

Det endte med, at bovsteak’en marinerede 4 timer (ja, det er lidt kort tid) og langtidsgrillningen gik helt skævt. Så der blev tændt op i kullene på traditionel vis og kødet blive grillet over indirekte varme.

Det blev rigtig godt, selvom vi ikke kunne følge den oprindelige plan. Det er ikke sidste gang vi laver en bovsteak på grill. Tjek varelisten og se om udskæringen er i gårdbutikken

grillet-bovsteak

Bovsteak på grill

Det skal du bruge

1 bovsteak fra Holmelund & Ko

1-2 rødløg

hvidløgsfed efter smag

1 liter ufiltreret æblejuice

1 bundt frisk timian

2 spsk brun farin

½ dl rom

Salt & peber

 

Forberedelse

Lav gerne marinaden dagen før og lad kødet marinere natten over.

 

Sådan gør du

Skær rødløgene i både, skyl timianen og mas hvidløgsfeddene med skaftet en kniv.

Læg rødløg, timian og hvidløg i en gryde. Hæld juicen over. Varm gryden op og lad juicen mm. koge i 5-10 min.

Hæld brun farin og rom i. Rør rundt til sukkeret er opløst. Lad marinaden køle af.

Når marinaden er kølet af lægges kødet i marinaden. Du kan nøjes med 4 timer, men det bliver bedre, hvis det får længere tid.

Grill

Dup kødet tørt og salt det godt inden det lægges på grillen. Det skal grilles på indirekte varme. Skal kødet være rødt, så skal kernetemperature være under 58oC. Vi sigtede efter rosa, men temperaturen løb fra os. Vi endte på 66oC og det var fint til vores smag.

Lad kødet hvile på en rist med et viskestykke over i 10 min.